.

Kundeservice

Velkommen til Saga Mobils kundeforum! Still spørsmål, rapporter problemer og hjelp oss med forslag og ideer!

Kundeforumet finner du her.

Å bli kunde hos Saga Mobil skal være enkelt. Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål som kunder stiller oss.

Bindingstid

Saga Mobil tilbyr mobilabonnement med og uten bindingstid.  Ta kontakt med en av våre forhandlere eller kundeservice på 917 69 000 om du ønsker informasjon om priser med/uten bindingstid.

Si opp forrige leverandør

Ved overføring av ditt eksisterende nummer ordner vi med oppsigelse av abonnement hos din nåværende leverandør. Vi gjør oppmerksom på at et eventuelt bruddgebyr fra din nåværende leverandør ikke refunderes.

Beholde eget nummer

Du kan velge om du vil beholde ditt eksisterende nummer, eller få nytt. Velger du å overføre det gamle mobilnummeret ditt til oss må du huske på dette:

 • Du må være juridisk eier av mobilnummeret. Hvis ikke må du legge ved skjema for eierskifte ved bestillingen.
 • Ikke si opp abonnement hos mobilselskapet du har i dag, da vi ordner dette for deg.
 • Kundeforholdet til nåværende leverandør avsluttes automatisk når du er blitt kunde i Saga Mobil. Mobilabonnement fungerer som normalt frem du overføres til Saga Mobil

Inkludert bruk

Roaming er inkludert i alle våre bedrift+ abonnement. Alt som er inkludert i abonnementet ditt av data, MMS, SMS og minutter kan brukes i hele EU/EØS til samme pris som i Norge. Det er egne priser fra Norge til utlandet, land utenfor EU/EØS, skip, fly og for spesialnummer. Gjelder ikke FRI og FRI BASIS (Data/MMS).

Dekning

Som kunde hos Saga Mobil får du den samme suverene dekning og kapasitet som Telenors egne kunder.

Kredittvurdering

Ved inngåelse av abonnement vil det bli foretatt en kredittvurdering. Alle kunder i Saga Mobil må være kredittverdige.

PIN og PUK

PIN og PUK finner du på baksiden av simkortet som fulgte med vårt velkomstbrev. Du finner også kodene på Min Side.

Dersom du har endret PIN-koden din til en selvvalgt kode, vil ikke dette være oppdatert på Min side. Da kan du eventuelt taste feil tre ganger slik at din mobiltelefon ber deg om PUK-kode i stedet. Da får du sette ny PIN-kode igjen.

Bytte PIN-kode: Mange telefoner lar deg bytte PIN-kode til SIM-kortet ditt via innstillingsmenyene, gjerne lokalisert under «sikkerhet» eller lignende. Det finnes imidlertid en kjappere metode som virker på alle telefoner. Slik går du frem:
Tast inn **04*gammel PIN-kode*ny PIN-kode*ny PIN-kode#
Trykk Ringe-knappen (det grønne røret)
Du har fått ny PIN-kode!

Bestille nytt SIM-kort

Du kan bestille nytt SIM-kort til ditt eksisterende abonnement på Min Side. Hvis det er et helt nytt abonnement du ønsker, så bestilles dette via våre bestillingssider. Du kan også bestille et tvillingkort eller datakort ved å kontakte Kundeservice.

Vi sender faktura til våre kunder i løpet av de første 7 dager hver måned, og vi har 14 dagers betalingsfrist. Man kan velge mellom faktura på EHF, avtalegiro eller e-post.

Innholdstjenester

Ønsker du informasjon om hvem et 4- eller 5-sifret nummer tilhører, hva en innholdstjeneste er, eller hvordan du sperrer eller åpner for bruk av tjenester via SMS? Her finner du svar på det meste.

Dette er innholdstjenester

Innholdstjenester er en betegnelse for tjenester som bestilles og betales via SMS. Tjenesten belastes ved at du mottar en SMS fra et 4- eller 5-sifret nummer, eller ved at du klikker på en link i meldingen for å gjennomføre et kjøp.

Selve tjenesten kan være alt betaling av bussbilletter, parkering og til stemmegivning. Noen innholdstjenester kan medføre at man starter å abonnere på et abonnement, f.eks. i forbindelse med svar på konkurranser. Da mottar du SMS/MMS som du belastes for jevnlig. Disse meldingene skal alltid inneholde informasjon om hvordan du avslutter tjenesten.

Hvilken innholdstjeneste betaler jeg for?

Å betale via SMS kan være svært praktisk når mobilen er det du har lettest tilgjengelig. Det er derimot ikke uvanlig å glemme hva man har kjøpt når mobilregningen kommer.

Den enkleste måten å se hvilke leverandører som har fakturert deg for innholdstjenester er å logge inn på strex.no/minside. Her finner du en full oversikt over hva du har blitt belastet for sammen med kontaktinformasjon til hver enkelt leverandør.

Les mer om Strex og mobilbetaling

Sperre for innholdstjenester

Sperring av SMS-innholdstjenester er gratis, og endringen trer i kraft dagen etter at du aktiverer eller deaktiverer sperren.

1. Logg inn på Mine sider
2. Velg Tjenester
3. Velg Sperr CPA (Innholdstjenester)
4. Velg Bekreft endringer

Innholdstjenester som ikke bruker Strexi

7001 – Google Play / 7004 – App Store
Om 7001 eller 7004 vises under innholdstjenester på din faktura, tilhører disse henholdsvis Google Play og App Store. Disse numrene gjelder applikasjon eller liknende som er kjøpt og betalt med mobilfaktura istedenfor kredittkort.

Ønsker du mer informasjon om hva som er kjøpt, finner du dette i applikasjonen eller ved å kontakte leverandøren direkte.

Vær oppmerksom på at både Google Play og App Store har en sikkerhetssperre som gjør at det ikke er mulig å kjøpe for mer enn 2800,- i løpet av 35 dager.

• 7001 – Google Play
• 7004 – App Store

Uenig i fakturert beløp?

Ønsker du å klage på et beløp knyttet til kjøp av innholdstjenester, finner du kontaktinformasjon til innholdsleverandøren på Strex sine sider. Klager og generelle henvendelser om en innholdstjeneste bør alltid rettes til leverandøren av innholdstjenesten.

Du kan finne kontaktinformasjon på strex.no/minside

Skulle du trenge hjelp eller veiledning utover dette, kan du kontakte kundeservice.

Første faktura er høyere enn forventet

Alle våre abonnement faktureres en måned på forskudd. Det vil si at hvis du eksempelvis blir kunde den 15.ende i en måned, vil første faktura betale faste avgifter for perioden 15.ende og ut måneden i tillegg til neste måned. Fra faktura nummer to betaler du kun én månedsavgift om gangen.

Fakturakopi og spesifikasjoner

Fakturakopi og spesifikasjon kan du laste ned på Min Side.

EHF, avtalegiro eller e-post

Som kunde i Saga Mobil vil du automatisk motta faktura via EHF dersom din bedrift/organisasjonsnummer er registrert i ELMA-registeret. Er bedriften registrert i ELMA-registeret, men ønsker ikke å motta EHF faktura fra oss, ta kontakt med Kundeservice for reservasjon for EHF.

Du kan også velge å opprette avtalegiro. Dette registreres i din nettbank, etter at du har mottatt første faktura fra oss. Denne betales som normalt, men neste faktura vil bli belastet i henhold til avtalegiro. Godta forespørsel om avtalegiro fra Saga Mobil i din nettbank, og din faktura blir fra neste måned sendt automatisk til din nettbank. Du kan også kontakte banken din for å få hjelp til å registrere avtalegiro. Merk at det kan ta inntil 4 uker før avtalegiro-avtalen er aktiv.

Ønsker du hverken EHF eller avtalegiro, vil du motta fakturaen på e-post.

Ikke mottatt faktura

Vi har minstefakturering og sender ikke ut faktura før den har oversteget 39 kr. Det vil si at om dine faste avgifter og forbruk er under 39 kr vil du ikke motta faktura før neste måned. Du kan finne fakturaen din på Min Side. Husk å sjekke søppelpost-filteret ditt dersom du mottar faktura pr e-post.

Operatørlås

Saga Mobil har ikke operatørlåste telefoner. Hvis du har byttet til Saga Mobil og din mobil ikke vil virke med simkort fra Saga Mobil har telefonen operatørsperre fra din tidligere leverandør. For at din mobil skal kunne virke med simkort fra Saga Mobil, må operatørlåsen deaktiveres. Du må derfor ta kontakt med kundeservice hos din tidligere operatør og be om å få tilsendt kode for deaktivering av operatørsperre.

Ved henvendelse til kundeservice vil du bli bedt om å oppgi en IMEI-kode. Denne koden (15 siffer) finner du på telefonen bak batteriet, eller ved å taste *#06#. Her er lenker til veiledninger for fjerning av operatørlås hos Telenor og Telia.

Har du operatørlåst iPhone kan du først forsøke å låse opp telefonen via veiledningen du finner på tidligere operatørs hjemmeside. Hvis dette ikke fungerer, forsøk følgende fremgangsmåte:

 1. Ta kontakt med kundeservice hos operatøren hvor du kjøpte telefonen. De legger inn en bestilling hos Apple om at telefonen skal frigjøres for operatørlås.
 2. Med nåværende SIM-kort satt inn i telefonen, kobler du din iPhone til PC/MAC med medfølgende kabel, synkroniserer og tar sikkerhetskopi. Dette gjøres via iTunes, som kan lastes ned via apple.com.
 3. Uten å koble iPhone fra PC/MAC bytter du simkortet i telefonen med simkort fra Saga Mobil. Trykk på Restore og iTunes vil slette all informasjon fra din iPhone.
 4. Etter at prosessen med å fjerne all informasjon på iPhone er fullført, må telefonen reaktiveres. Når dette er fullført er telefonen uten operatørlås og SIM-kortet fra Saga Mobil vil fungere slik det skal.
 5. Last inn igjen sikkerhetskopi fra iTunes og synkroniser.

MMS- og Internettinnstillinger

Manuelle innstillinger for iPhone/iOS

Sjekk først at du har aktivert mobilt Internett:

 • Gå til Innstillinger
 • Velg Mobilnett
 • Sjekk at Mobildata er aktivert (grønn)

Sjekk at MMS er aktivert:

 • Gå til Innstillinger
 • Velg Meldinger
 • Sjekk at MMS-meldinger er aktivert (grønn)

Legg inn innstillinger for MMS og Internett:

 • Gå til Innstillinger
 • Velg Mobilnett
 • Velg Mobildatavalg
 • Velg Mobildatanettverk
 • Under Mobildata skal APN være utfylt med telenor.smart (Brukernavn og passord skal stå blanke)

Under MMS skal følgende være fylt ut:

 • APN: telenor.smart
 • MMSC: http://mmsc
 • MMS-proxy: mms-proxy.telenor.no:8080
 • Maks MMS-størrelse: 2097152

Manuelle innstillinger for Android:

Fremgangsmåten vil variere for ulike modeller. Dersom din meny er annerledes, anbefaler vi at du sjekker brukerveiledningen til din mobil.

Sjekk først at du har aktivert mobilt Internett:

 • Gå til Innstillinger
 • Under Nettverkstilkoblinger, velg Flere nettverk
 • Velg Mobilnett
 • Sjekk at Mobildata er haket av

Legg så inn innstillinger for MMS og Internett:

 • Velg Tilgangspunktnavn
 • Trykk på plusstegnet til venstre for menyknappen
 • Navn: Telenor
 • APN: telenor.smart
 • MMSC: http://mmsc/
 • MMS-proxy: mms-proxy.telenor.no
 • MMS-port: 8080
 • MCC: 242
 • MNC: 01
 • Godkjenningstype: PAP
 • APN-protokoll: IPv4/IPv6
 • Lagre
 • Marker det nye tilgangspunktsnavnet for at dette skal brukes

Aktiver eSIM fra Saga Mobil på din Apple Watch

Før du starter aktivering, må du kontrollere at du har nyeste versjonen av iOS og watchOS på enhetene. Aktiveringen av eSIM kan feile dersom enhetene ikke er oppdaterte.

 • Gå inn på Watch-appen på din iPhone
 • Trykk på Min klokke-fanen
 • Inne på Watch-appen velger du Mobilnett
 • Trykk deg videre på Konfigurer mobildata

Får du ikke mulighet til å trykke på Konfigurer mobildata, anbefaler vi deg gå ut av Watch-appen og starte prosessen på nytt.

eSim

eSIM er et innebygd, elektronisk SIM-kort. Med eSIM trenger du ikke å sette inn et fysisk SIM-kort i mobilen, nettbrettet eller smartklokken. eSIM aktiveres digitalt og eSIM virker på samme måte som et vanlig fysisk SIM-kort. Du kan aktivere eSIM på inntil fire enheter på ditt abonnement, som hovedsim, tvilling og to dataenheter.

Med eSIM kan du koble utvalgte telefoner, nettbrett og smartklokker som har støtte for eSIM til mobilnettet eller trådløse nett. Det betyr at du ikke trenger å ha mobilen i nærheten, eller være koblet til blåtann for å være på nett med eks. smartklokken din.

Enheter med eSIM som støtter aktivering med QR-kode er først ute. Dette er f.eks. Android-baserte klokker og Apple iPhone/iPad.

Dessverre er Apple Watch ikke blant enhetene som støtter denne aktiveringsformen, og vil derfor ikke kunne ta i bruk eSIM fra Saga Mobil.

Har du en enhet som du ønsker å bytte til eSIM på, kan du bytte på ‘Min Side’ på sagamobil.no, eller i vår ‘Min Side’ mobilapp. Her finner du brukerveiledning for bytte til eSIM.

BankID

BankID på mobil fungerer per i dag ikke med eSIM. Hvis du bare bruker eSIM må du benytte BankID kodebrikke eller en ny BankID-app. Ønsker du fortsatt å bruke BankID på mobil, må du inntil videre ha et fysisk simkort installert i enheten din.
NB! BankID arbeider med en ny app som skal løse problemet med eSIM.

Kundeservice

Trenger du hjelp med aktivering av eSIM på din enhet? Ta kontakt med kundeservice på tlf. 917 69 000, eller kundeservice@sagamobil.no

Betal med Vipps

Går du fort tom for data på mobilabonnementet ditt? Nå kan du kjøpe mer data uten å bekymre deg for at arbeidsgiver må betale. Betal selv – med VIPPS. Det eneste du må gjøre er å gå inn på Min Side eller i Saga Mobil Min Side app og velge hvilken datapakke du har behov for. Har du ikke installert vår mobilapp Min Side på telefonen din finner du den i Appstore og Google Play.

 • Ekstra datapakke på 1GB, 5GB eller 10GB.
 • Reaktivering 15 mbit/s –  Bedrift+ FRI BASIS
 • Reaktivering Fri fart – Bedrift+ FRI
 • Reaktivering 150 mbit/s – Bedrift+ Stappfull
 • Kjøp av ekstra datapakke Sone 2 og Sone 3 – Utland

Sperre abonnement

Hvis du har mistet eller blitt frastjålet mobiltelefonen din, eller du av andre årsaker ønsker å sperre ditt abonnement, kan du gjøre dette på Min side. Du kan også kontakte kundeservice på tlf 917 69 000 mellom kl 08:00 og 16:00.

Du kan sperre mobilnummeret ditt etter åpningstid ved å ringe til tlf 917 69 000 og følge den automatiske telefonbeskjeden. Legg da igjen ditt navn og nummer, samt en firesifret kode som du må huske når du skal gjenåpne abonnementet.

Vi gjør oppmerksom på at det er behandlingstid på eposter mottatt utenom våre åpningstider på kundeservice.
 

Gjenåpne abonnement

For å gjenåpne et sperret abonnement må du kontakte oss på tlf 917 69 000 i åpningstidene våre.

Hvis ditt abonnement har blitt sperret grunnet manglende betaling, er det viktig at du betaler din faktura snarest. For at vi skal kunne gjenåpne ditt abonnement raskt må vi ha kvittering av innbetaling gjort i bank. Send denne på e-post til kundeservice@sagamobil.no og merk den med mobilnummeret ditt. Alle utestående faktura må være betalt for at vi skal kunne gjenåpne ditt abonnement.

Bruk i utlandet

Bruk innenfor EU/EØS er inkludert i ditt abonnement. Eks: Har du 1 GB inkludert i ditt abonnement, kan denne også brukes på reiser innen EU/EØS. Du kan i tillegg bestille ekstra datapakke(r) på Min Side, eller hos kundeservice. Datapakken(e) gjelder for bruk både i Norge og EU/EØS.

De nye reglene for bruk av mobilabonnement på reise i EU/EØS innebærer at sluttbruker ikke skal betale ekstra for samtaler, SMS eller datatrafikk på reise i disse landene. Reglene gjelder ikke når sluttbruker ringer fra Norge og til utlandet.

Saga Mobil AS stiller samtidig krav om «Rimelig bruk» (Fair Use Policy) for bruk i EU/EØS området. Disse er i tråd med retningslinjene til NKOM.

 • Sluttbruker må være innbygger eller ha andre stabile forbindelser til Norge.
 • Sluttbruker må over en fire måneders periode oppholde seg og bruke mobilen mer hjemme i Norge enn på reise i EU/EØS-land.

Før du reiser anbefaler vi at du sjekker priser for området du skal til, da prisene kan variere en god del. Vær spesielt oppmerksom på priser for mobilsurfing. Når du ankommer ditt reisemål, vil du motta en SMS fra Saga Mobil som inneholder priser i landet du befinner deg i. Oversikt over våre utlandspriser finner du Saga Mobil privat eller Saga Mobil bedrift.

Har du problemer med å få ditt abonnement til å fungere i utlandet, kan det være at du benytter deg av feil operatør. Saga Mobil har gjennom Telenor avtaler med spesifikke leverandører i hvert land, og det er derfor ikke alle operatører i utlandet man kan benytte. Saga Mobil har de samme avtalene i utlandet som Telenor har.

BankID

BankID på mobil er en elektronisk identifikasjons- og signeringsløsning som du kan benytte i forbindelse med innlogging i og betaling i nettbank. Tjenesten BankID må bestilles i din nettbank eller via bankens kundeservice.

Når du blir kunde i Saga Mobil må du registrere BankID på nytt i nettbanken. Dette gjør du ved å logge deg inn i nettbanken med din kodebrikke, eller ved å kontakte din bankforbindelse for å få hjelp til å registrere tjenesten.

Nyttig å vite om BankID
BankID på mobil virker selv om du flytter SIM-kortet fra en mobil til en annen, men bytter du SIM-kort må du registrere tjeneste på nytt i din nettbank. Tjenesten fungerer også i utlandet så lenge du har dekning. BankID kan ikke bestilles med et Tvilling-kort.

For hjelp og mer informasjon om bankID, sjekk her.

Tvilling- og DataSim

Med abonnement fra Saga Mobil kan du ha inntil 10 simkort knyttet til ditt mobilabonnement.  Du kan kombinere hoved-SIM med inntil 9 stk tilleggskort. NB! Det er kun mulig med inntil 3 stk Tvilling-SIM. 

Du kan bestille i ekstra simkort til ditt abonnement i vår MinSide App, på MinSide på sagamobil.no, eller ved å kontakte kundeservice på telefon 917 69 000. Du kan også sende epost til kundeservice@sagamobil.no

Nyttig å vite om bruk av Tvilling-SIM og Data-SIM

Tvilling-SIM:
Med Tvilling-SIM får du 3 ekstra simkort knyttet til ditt mobilnummer, og er en nyttig tjeneste for deg som ønsker å bruke flere mobiler. Med tvilling-SIM har du ett abonnement, opptil 3 mobiler og ett mobilnummer.

Når noen ringer deg og alle mobilene er på, vil det ringe på alle samtidig. Ditt Tvilling-SIM har et eget nummer, men når du ringer ut vil det være ditt vanlige mobilnummer som vises hos mottaker av samtalen. Dette gjelder uavhengig av hvilken mobiltelefon du ringer fra, så lenge du befinner deg i Norge (fra utlandet vil ditt Tvilling-nummer vises). Det samme gjelder når du sender/mottar SMS. Du kan i tillegg ringe ut fra alle mobiltelefonene samtidig.

 • Det er ikke mulig å ringe mellom mobilene da dette er en enbrukertjeneste.
 • Meldinger som sendes fra Tvilling-SIM til et fire- eller femsifret nummer, vil bruke nummeret til Tvilling-SIM som avsenderadresse. Svar fra tjenesten vil derfor komme til mobilen som benytter tvilling-simkortet.
 • Noen spesialmeldinger til hoved-SIM blir ikke kopiert til Tvilling-SIM. Eksempel på meldinger som ikke kopieres er telefonoppsett (WAP, MMS), MobilHandel, MMS-varsel og SMS med prisinformasjon i utlandet.
 • Hovedkortet styrer all viderekobling. Du bestemmer selv hvor samtalene skal viderekobles til. Men de blir automatisk viderekoblet til Mobilsvar når mobiltelefonen med Tvilling-SIM er opptatt, eller når mobiltelefonen med hovedkortet befinner seg utenfor dekning eller er slått av, og du ikke svarer på mobiltelefonen med tvillingkortet.

Data-SIM 1 til 9:
Med Data-SIM 1 til 9 kan du bruke flere mobile enheter på ditt abonnement.

NB! Den inkluderte datamengden i abonnementet gjelder også for bruk av mobildata på alle aktive Tvilling- og Data-SIM.

Datakontroll utland

Datakontroll Utland er forbrukskontroll-tjeneste for datatrafikk i utlandet som automatisk er aktiv. Tjenesten vil sperre for datatrafikk i utlandet når forbruk har nådd 500,- i kalendermåneden. Når 80 % av beløpsgrensen er nådd, vil det bli sendt et varsel med informasjon om forbruk.

Dersom du ønsker å fortsette datatrafikken i utlandet kan du sende kodeord FORTSETT UTLAND til 1999. Dersom du har valgt å fortsette ditt forbruk, vil du IKKE motta flere forbruksvarslinger før du har brukt 80% av en øvre beløpsgrense på kr 20.000,00. Bruk av data vil bli sperret når man har brukt 100% av beløpsgrensen.

Hvis du har valgt å ikke fortsette datatrafikk utland, vil du automatisk bli sperret for datatrafikk i utlandet ut inneværende måned, når grensen er nådd. Du vil motta et varsel som informerer om dette. Grensen på 500,- vil automatisk aktiveres igjen neste måned.

Ved å sende kodeord STATUS UTLAND til 1999 får du en melding med informasjon over ditt dataforbruk i utlandet hittil inneværende måned.

Dersom du ikke lenger ønsker å benytte tjenesten kan du sende kodeord STOPP UTLAND til 1999. Du vil da ikke lenger motta varsler eller bli sperret ved et nådd forbruk på kr 500,-

Vilkår og oppsigelse

 • Vilkår: Du kan lese våre vilkår her.
 • Oppsigelse: Se pkt 12.1 vedrørende nye vilkår endrede vilkår  ifm. oppsigelsestid juridiske personer.  Oppsigelsestiden for juridiske personer (bedrifter) er endret fra inneværende måned, til å gjelde fra den første dagen i den påfølgende måneden etter oppsigelsen finner sted.

Forhandlet avtale med Saga Mobil

Har din bedrift fremforhandlet en egen, kundespesifikk avtale med Saga Mobil, hvor priser og øvrige vilkår er avtalt spesielt mellom partene, har denne avtalen forrang for forretningsvilkårene, som er offentliggjort i de ordinære vilkårene. Det betyr at forretningsvilkårene kun gjelder så langt de passer, og dersom det er motstrid mellom din bedrifts kundespesifikke avtale og forretningsvilkårene, så er det din bedrifts avtale som gjelder.

Forbruk utover inkludert data i abonnementet

Du vil få SMS varsel fra oss når ditt inkluderte dataforbruk overstiger 80% av inkludert innhold. Bruk over inkludert data i abonnementet belastes med kr 0,39 pr MB (1000 MB) opptil en makspris på kr 399,- pr mnd. Om du trenger ekstra datapakker (1GB, 5GB eller 10GB), kan du bestille det på «Min side» eller ved å kontakte Kundeservice. Datapakker gjelder for bruk både i Norge og EU/EØS. Ved kjøp av ekstra datapakke vil du bli belastet for prisen på din neste faktura, i tillegg til ditt faste månedlige beløp. Ubrukt data fra datapakken(e) legges til i Rollover, og blir med til neste måned. Maks oppspart data følger ditt abonnement, opp til dobbel mengde av månedlig datakvote. Du kan kjøpe så mange ekstra datapakker du vil. Ekstra datapakke bestilles via Saga Mobil MinSide app, MinSide på sagamobil.no, eller hos kundeservice.

NB! Ved endring til abonnement med mindre data i pakken, vil du ikke kunne ta med datamengden du har spart opp.

Data Rollover

Slik fungerer det:

 • Ubrukt mobildata fra din faste datapakke går automatisk videre til påfølgende måned.
 • Eksempel: Bedrift+ med 6 GB inkludert i abonnementet, og forbruk på 4 GB. 2 GB i Rollover til neste måned, og du har da 8 GB datapakke tilgjengelig.
 • Datamengden vil ikke kunne overstige dobbel datamengde, dvs. at et 6 GB abonnement maksimalt kan ha 12 GB data til disposisjon.
 • Bestiller du ekstra datapakke en måned vil ubrukt data i pakken bli med over i neste måned, men allikevel ikke kunne overstige det dobbelte av inkludert innhold i abonnementet
 • Data Rollover gjelder ikke første måned du er kunde, men fra første hele måned. Dvs. andre måneden i ditt kundeforhold.
 • Ved bytte til et annet abonnement mister du datamengden du har spart opp.

Bytte abonnement

 • Du kan selv endre abonnement på Min Side.
 • Endring av abonnement vil tre i kraft umiddelbart.
 • Du kan også endre ditt abonnement ved å kontakte vår kundeservice, telefon 917 69 000, eller e-post kundeservice@sagamobil.no.

Eierskifte

Hvis du ønsker å endre eier for et telefonnummer, kan du foreta et eierskifte. Ved hjelp av et eierskifteskjema kan abonnementet enkelt overføres til en ny eier. Husk at eier av abonnementet alltid er juridisk og økonomisk ansvarlig. Eierskifteskjema finner du her. Ferdig utfylt skjema kan sendes til kundeservice@sagamobil.no

Som kunde i Saga Mobil har du Telenor-dekning. Alle våre kunder har samme dekning og kvalitet som Telenors egne kunder.

4G

Saga Mobil benytter Telenor sitt nett og vi tilbyr derfor 4G-dekning hvor Telenor tilbyr dette.

Hvordan få 4G-dekning?
 • Her kan du sjekke om området du befinner deg i har 4G dekning.
 • Mobiltelefonen du benytter må støtte for 4G.
 • Alle SIM-kort fra Saga Mobil er klargjort for 4G.

4G tale

Med 4G tale fra Saga Mobil får du bedre dekning

Tidligere har det ikke vært mulig å ringe fra 4G nett da dette har vært et mobilnett får databruk. Det er ikke lengre slik og med produktet 4G Tale kan du ringe fra 4G nett akkurat slik du er vant til fra 2G og 3G mobilnett. Det er mange fordeler med denne tjenesten, og det koster heller ikke noe ekstra.

Fordeler med 4G Tale

 • Bedre dekning for tale – ikke minst innendørs
 • Det går raskere å koble opp samtaler. Gjerne to til tre sekunder der det ellers kan gå opp mot 10 til 15 sekunder
 • Samtaler med 4G Tale har HD kvalitet
 • Du kan både prate og surfe på internett samtidig

Hvordan får du 4G Tale

 • Du trenger en mobiltelefon som støtter tjenesten 4G Tale
 • Du kan gå inn på «Min side» og aktivere produktet
 • Du får en SMS fra Saga Mobil som bekrefter at vi har aktivert 4G Tale på din mobil. Etter du har mottatt SMS, må du oppdatere din mobiltelefon med siste programvare -versjon. Slik gjør du det:
  • a) På Samsung: Innstillinger > Om enheten > Programvareoppdatering > Oppdater nå
  • b) På Sony: Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdateringer
  • c) På iPhone: Oppgrader til siste programvare. Last ned nye operatørinnstillinger ved å gå inn på Innstillinger/Generelt/Om… Aktiver 4G Tale ved å gå inn på Innstilinger>Mobilnett>Mobildatavalg>Aktiver 4G, og velg Tale og data
 • Slå av og på telefonen

Hvis du har spørsmål om tjenesten kan du ringe vår kundeservice tlf 917 69 000.

Wifi Tale

Har du trådløst nett – gir vi deg dekning!

Med WiFi Tale fra Saga Mobil kan du ringe og sende meldinger fra din mobiltelefon selv om du mangler dekning i mobilnettet. Alt du trenger er å være pålogget ditt trådløse nett med din telefon. WiFi Tale gir deg god innendørs dekning og samme gode samtalekvaliteten som du er vant til fra mobilnettet.

Dette er WiFi Tale

 • WiFi Tale gir deg mulighet til å ringe og sende meldinger via trådløse nett
 • Fungerer på alle trådløse nett i Norge
 • Det er sømløs overføring av samtale mellom WiFi tale og 4G- nettet
 • WiFi Tale er en del av ditt abonnement uten ekstra kostnad.

Fordeler med WiFi Tale

 • Bedret dekning innendørs for tale
 • Du bruker telefonen på vanlig måte når du skal ringe eller sende meldinger
 • Med WiFi Tale får du færre tapte anrop og brudd i samtaler
 • Rasker oppkoblingstid av samtaler

Hvordan få WiFi Tale

For å kunne ringe med WiFi Tale, trenger du en mobiltelefon som støtter 4G Tale og WiFi Tale.

NB: WiFi Tale kan ikke brukes i utlandet.

Finner ikke dekning

Har du vært kunde hos en annen operatør og byttet til Saga Mobil og du ikke får dekning kan det være at telefonen er operatørlåst. Les mer om operatørlås under Faktura.

Har du ikke operatørlås?

 • Prøv og slå mobilen av/på. Ofte kan det være tilstrekkelig for å løse problemet.
 • Hvis ikke dette hjelper, forsøk å bruke SIM-kortet i en annen mobiltelefon for å avdekke hvor feilen kan ligge.
 • Det kan også ha oppstått en feil i mobilnettet som gjør at du ikke finner dekning. Kontakt Kundeservice slik at vi kan feilsøke videre.

HD lyd

For å kunne oppleve HD kvalitet på samtaler må du og den du er i samtale med være på 4G nett samt at begge mobiltelefonene må ha støtte for HD lyd. HD lyd gjør at kvaliteten på samtalen blir veldig god, og stemmen høres klart og tydelig samtidig som at den reduserer bakgrunnsstøy.

5G

5G – Neste generasjons mobilnett

5G er en ny infrastruktur som gjør det mulig å tilby større hastigheter og mer kapasitet i mobilnettet. Med 5G åpnes det for bedre brukeropplevelser, enten man strømmer musikk og video eller laster opp og ned filer fra skylagringsløsninger. I tillegg vil navigasjon gå raskere og oppleves som mere nøyaktig. Etter hvert vil det også gi mulighet for nye produkter og løsninger der fart og store datamengder er viktig.

Kunder i Saga Mobil har full tilgang til 5G nettet etter hvert som det rulles ut. Det eneste man behøver er en telefon som har støtte for 5G. De fleste nye telefoner har 5G innebygd – behøver du en telefon som fungerer med 5G, så sjekk vår nettbutikk eller ta kontakt så har vi helt sikkert noe som passer for deg! 4G som er den landsdekkende frekvensen som benyttes i dag, fungerer helt som normalt sammen med 5G. Sjekk din 5G dekning HER.

Ofte stilte spørsmål om 5G

Hva er 5G?

5G er forkortelse for 5. generasjon mobilnettverk. Med 5G får man infrastruktur i mobilnettet som tilbyr store hastigheter, enda bedre kapasitet og en svært kort forsinkelse. 5G som teknologi i mobilnettet gir bedre brukeropplevelser og nye muligheter i mobilnettet for privatpersoner, bedrifter og samfunnet for øvrig.

Når får jeg 5G

Telenor bygger gradvis ut 5G-nettet over hele landet noe våre kunder allerede nyter godt av. I løpet av 2024 vil våre kunder oppleve enda bedre dekning i 5G nettet gjennom Telenors landsdekkende mobilnett som er i absolutt verdensklasse.

Hvor raskt er 5G?

5G-nettet vil gi enda høyere hastigheter sammenlignet med dagens 4G nett. Faktisk er det slik at 5G-nettet vil kunne gi hastigheter som er opp til 10 ganger raskere enn det vi i dag opplever i dagens 4G.

Hvilken kapasitet har 5G?

Med 5G vil det bli langt større kapasitet i nettet og brukeropplevelsene når man surfer, sender snapper, ringer og sender meldinger vil bli betydelig bedre. Når mange tusen bruker telefonen samtidig, blir belastningen på mobilnettet stor og man kan oppleve at det går f.eks. går tregt å surfe på nett. Med 5G vil det være betydelig bedre kapsistet som gjøre at brukeropplevelsen blir betydelig bedre.

5G-nettet vil også få en annen viktig funksjon som kalles skivedeling. Med skivedeling kan man for eksempel holde av et eget lag i nettet til kritiske funksjoner i samfunnet, som brann/redning, politi mv, slik at de alltid har nok kapasitet.

Hvilke mobiltelefoner støtter 5G?

Det fleste nye telefoner kan brukes i 5G nettet. Alle kjente produsenter som Apple, Samsung, Nokia, Sony, OnePlus, Xiaomi, mv, tilbyr 5G telefoner

Kan jeg ringe med en 5G-mobil?

5G er et datanett slik at når du ringer vil samtalen være i 4G nettet. En 5G-mobil vil automatisk velge riktig nett avhengig av om du ringer, sender SMS eller surfer på nettet.

Hva skjer med 4G?

4G og 5G vil eksistere sammen i mange år. Telenor fortsetter utbyggingen av 4G-nettet parallelt med at basestasjoner oppgraderes med 5G-teknologi. Dette betyr også at 4G-utstyret du har i dag vil gi en lynrask og stabil opplevelse også i mange år fremover. Du vil for eksempel fortsatt ringe med 4G, mens dataoverføring kan skje over det nye mobilnettet.

Etter hvert som millioner av nye enheter skal kobles opp på nettet i løpet av de neste årene, vil vi trenge kapasitetsøkningen 5G tilbyr. Dette vil også avlaste 4G-nettet – som derfor også kommer til å ha god kapasitet og fortsatt være ekstremt kjapt i mange år fremover.

Vil alt fungere som vanlig når 5G installeres i mobilmastene?

Det kan oppstå ustabilitet eller nedetid i nettet mens vi oppgraderer til 5G i et område (dette gjøres normalt i løpet av en dag). Hvis mobilnettet skulle gå ned, vil du ikke kunne ringe, sende meldinger eller surfe med mobilen, men du kan fortsatt ringe nødnummer 112 hvis en krise oppstår.

Har du bredbånd med trådløst nettverk hjemme eller andre steder, kan du koble mobilen til det trådløse nettet. Da kan du ringe eller sende meldinger med apper som bruker data i stedet for mobilnettet, som for eksempel FaceTime, Google Duo, Messenger eller Snapchat.

Du vil fortsatt kunne ringe og sende SMS med WiFi Tale. Da ringer du på vanlig måte og trenger innen app eller ekstrautstyr.

Vi er her for å hjelpe deg! Finner du ikke det du leter etter kan du kontakte oss på telefon, chat, e-post eller Facebook. Husk å inkludere mobilnummeret ditt i henvendelsen dersom du sender e-post.

Åpningstider: mandag – fredag 08.00-16.00

Kundeservice: 917 69 000

E-post: kundeservice@sagamobil.no

Adresse: Saga Mobil AS, Altevannsveien 7,  9360 Bardu

990 938 547 MVA

Følg oss på sosiale medier