eSIM – velkommen til fremtidens simkort

eSIM er et innebygd, elektronisk SIM-kort. Med eSIM trenger du ikke å sette inn et fysisk SIM-kort i mobilen, nettbrettet eller smartklokken. eSIM aktiveres digitalt og eSIM virker på samme måte som et vanlig fysisk SIM-kort. Du kan aktivere eSIM på inntil fire enheter på ditt abonnement, som hovedsim, tvilling og to dataenheter.

Med eSIM kan du koble utvalgte telefoner, nettbrett og smartklokker som har støtte for eSIM til mobilnettet eller trådløse nett. Det betyr at du ikke trenger å ha mobilen i nærheten, eller være koblet til blåtann for å være på nett med eks. smartklokken din.

Enheter med eSIM som støtter aktivering med QR-kode er først ute. Dette er f.eks. Android-baserte klokker og Apple iPhone/iPad.

Dessverre er Apple Watch ikke blant enhetene som støtter denne aktiveringsformen, og vil derfor ikke kunne ta i bruk eSIM fra Saga Mobil.

Har du en enhet som du ønsker å bytte til eSIM på, kan du bytte på ‘Min Side’ på sagamobil.no, eller i vår ‘Min Side’ mobilapp. Her finner du brukerveiledning for bytte til eSIM.

BankID

BankID på mobil fungerer per i dag ikke med eSIM. Hvis du bare bruker eSIM må du benytte BankID kodebrikke eller en ny BankID-app. Ønsker du fortsatt å bruke BankID på mobil, må du inntil videre ha et fysisk simkort installert i enheten din.
NB! BankID arbeider med en ny app som skal løse problemet med eSIM.

Kundeservice

Trenger du hjelp med aktivering av eSIM på din enhet? Ta kontakt med kundeservice på tlf. 917 69 000, eller kundeservice@sagamobil.no

Lokal tilstedeværelse,
global kvalitet